Delcevo - Makedonija
ГЛАВНО МЕНИ
•  Општи информации
•  Инфраструктура
•  Демографија
•  Клима
•  Култура
•  Историјат
•  Телефонски именик
•  Спорт
•  Галерија
 
•  FORUM
•  CHAT
 
•  Контакт
•  Impressum
•  Линкови
 Спорт
Кошаркарски клуб „Клубски“ - Делчево
 
 
К.К.„Клубски“ е оформен на 25.02 1998 година. Во него тренираат околу 60 кошаркари во кадетска, јуниорска и младинска категорија. Досега се има натпреварувано во јуниорска и младинска лига при кошаркарскиот сојуз на Македонија. За овие три години работа веќе четири негови членови настапуваат за екипи во Првата македонска лига.

 
 
 
Ж.К.К.„Клубски“ е формиран на 20.10 1994. Има учествувано во втора лига жени и во сите пионерски, младински и кадетски категории. Најдобар пласман е четврто место во сезоната 1997/98 година. Во изборот за најдобра спортска екипа во 1997 год. го зеде епитетот за најдобра во Делчево. Неговата кошаркарка Сања Ангеловска беше прогласена за најдобар спортист во Делчево, а тренерот на екипата Љупчо Петровски го зеде епитетот за најдобар тренер за 1997 година.


Со екипите работат тренерите:  
  • Петровски Љупчо - „Клубски“ дипломиран професор, шеф на стручниот штаб
  • Велковски Ванчо - дипломиран професор, тренер
  • Марковски Киро - наставник, тренер

Информации на тел: 070 540 138

НАЈНОВИ ВЕСТИ